به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسن رکنی گفت: تاکنون ۹.۶ میلیون تن شیر در کشور تولید و ۸۰۵ هزار تن انواع لبنیات در ۱۰ ماهه امسال صادر شده است.
وی افزود: ۱۰ درصد انواع محصولات لبنی ایران به سایر کشورها و اخیرا به بعضی از ایالت های آمریکا صادر شده و مابقی آن نیاز داخلی را به طور کامل تامین کرده است.
رکنی، درصد خوداتکایی تولید شیر در کشور را ۱۰۸ درصد عنوان و تصریح کرد: میانگین مصرف سرانه شیر در دنیا برای هر نفر ۱۰۹ کیلوگرم و در ایران ۱۱۰ کیلوگرم می باشد.
وی اظهار داشت: با این حال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید مصرف سرانه شیر در کشور باید به ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم برای هر نفر برسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه ضریب خوداتکایی تولید گوشت قرمز در کشور را ۹۰ درصد عنوان کرد و گفت: ۸۲۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل تولید و حدود ۱۰۰ هزار تن از سایر کشورها تامین می شود.
وی اضافه کرد: در گذشته گوشت منجمد وارد می شد اما با توجه به تغییر ذایقه مردم، بخشی از واردات به گوشت گرم اختصاص یافته است.
رکنی با بیان اینکه مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران ۱۱.۵ کیلوگرم برای هر نفر است، بر اصلاح نژادی در صنعت مرغداری کشور تاکید کرد و اذعان داشت: طی پنج سال اخیر نزدیک به ۱۵ درصد از صنعت مرغ کشور اصلاح ساختار شده و در زنجیره های تامین قرار گرفته است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه ظرفیت تولید مرغ تخم گذار در کشور را نسبت به دنیا مثبت ارزیابی و تصریح کرد: ظرفیت تولید تخم مرغ در ایران ۱.۳ میلیون تن است.
وی با بیان این که در سال جاری ۹۳۰ هزار تن تولید تخم مرغ داشتیم، گفت: به علت شیوع بیماری آآنفلوانزای پرندگان تا امروز بیش از ۲۵میلیون قطعه از جمعیت طیور تخم گذار معدوم شده که بخش زیادی از آن با ظرفیت هایی که داشته ایم جایگزین و در نیمه دوم دی نیز بخشی از کمبود تخم مرغ از طریق واردات تامین شد.
رکنی با اشاره به تراز مثبت تجاری تخم مرغ در کشور، سرانه مصرف تخم مرغ در ایران را ۱۱.۵ کیلوگرم و در دنیا را ۹.۵ کیلوگرم برای هر نفر عنوان کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ما قادریم بالای ۱۰۰ درصد نیاز کشور تولید تخم مرغ داشته باشیم و ۱۰ درصد آن را هم صادر کنیم.
وی با اشاره به پروژه های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی به دنبال آن هستیم که تولید شیر را تا سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۵ میلیون تن و تولید گوشت قرمز را به ۹۲۰ هزار تن برسانیم.
رکنی افزود: توسعه اصلاح نژاد دام سبک بومی و ایجاد ترکیب های ژنتیکی دام سبک و پر بازده از دیگر برنامه های ما در چارچوب این سیاست است.
نظر شما